«ТОП 100 дети: Украина» - всеукраинский детский рейтинг

Талантливые дети - София Петрушин

\


Шестнадцатилетняя София Петрушин из города Львов - победительница Всеукраинского научно-технического конкурса. Она разработала компьютерную программу, которая преобразует печатный текст шрифтом Брайля.

София рассказывает о себе:

"Наука для мене — це дуже класний процес, тому що, коли ти вчишся і дізнаєшся якісь нові факти, то потім, гуляючи з друзями, ти можеш багато цікавинок їм розповісти. І це мотивує. І дітей зацікавити наукою можна власним прикладом. У мене є двоюрідна молодша сестричка, і коли їм в школі задали написати твір про якусь відому людину, вона вирішила написати… про мене! Досягнення значимих людей завжди мотивують дітей. Мене, наприклад, дуже надихали історії успішних людей, які приходили до нас до школи і розповідали про свої професії. Ще я вважаю, що потрібно допомогти дітям розвинути допитливість через нові та цікаві книжки. Вони прочитають про чиїсь ідеї, а потім у них виникнуть власні. Я, наприклад, свої ідеї завжди записую, потім передивляюсь одну, другу, а у результаті народжується щось третє. Так, наприклад, спочатку я вирішила зробити перекладач для німих, щоб люди розуміли, які рухи їм потрібно показати. Я розмірковувала над цим, а потім в мене трохи зіпсувався зір, і я порадилась с науковим керівником, і ми вирішили, що буде практичніше зробити такий перекладач для людей з порушеннями зору. Сама програма має зчитувати текст з комп`ютера і перекладати його на шрифт Брайля для незрячих і потім передавати його рельєфно на машинку, яка підключається до комп`ютера. З цим проектом я виграла перше місце у категорії комп`ютерних наук на Intel Techno Україна.

Моя рольова модель — це Ілон Маск. Він — та людина, яка генерує і реалізовує ідеї, встигає все поєднувати і впевнено дивитись у майбутнє".


Источник

EINSTEIN SCIENCE SCHOOL

EINSTEIN SCIENCE SCHOOL
Научная школа "ЭЙНШТЕЙН" (образовательный партнер)

ROYAL BRITISH SCHOOL

ROYAL BRITISH SCHOOL
Языковая школа "ROYAL BRITISH SCHOOL" (образовательный партнер)

LEONARDO ART SCHOOL

LEONARDO ART SCHOOL
Арт школа "ЛЕОНАРДО" (образовательный партнер)

Лидер просмотров

Талантливые дети - Эвери Молек

Эвери Молек — фанат рок-групп Kiss, Metallica, Van Halen, AC/DC и других. Но девятилетний мальчик не просто слушает любимых исполнител...

Лучшие летние лагеря 2018

Международные образовательные партнеры в Украине